Ruoka menee roskiksen sijasta hyötykäyttöön - Hävikkiruoan määrä on vähentynyt merkittävästi - Tuima

Haaga-Helian toimittajaopiskelijoiden verkkomediassa kirjoitetaan ruokahävikistä ja Fiksuruoka.fi palvelusta.

Lue koko julkaisu: http://tuima.fi/ruoka-menee-ro...

Tässä poimintoja tuiman verkkojulkaisusta:

"Suomalaisen ruokaketjun syömäkelpoinen ruokahävikki on 400-500 miljoonaa kiloa vuodessa. Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimuksen mukaan toimialojen ruokahävikki on noin kymmenen miljoonaa kiloa pienempi kuin vuonna 2010."

"Viime vuonna perustettiin hävikkiruokaa myyvä yritys nimeltä Fiksu Ruoka Oy. Yrityksen perustaja Richard Lindroos sai idean työskennellessään logistiikka-alalla."

"Erityisesti elintarvikkeita menee paljon hukkaan, koska niissä on parasta ennen -päiväys tai viimeinen käyttöpäivä."

"Kaikki meidän toimittajat ovat Suomessa toimivia tai suomalaisia toimijoita. Ostamme toimittajilta poistoeriä ja myymme ne verkossa ympäri maata, kertoo Fiksu Ruoka Oy:n toimitusjohtaja Juhani Järvensivu.

Tuotteita ostetaan kaikkialta Suomesta valmistajilta, maahantuojilta sekä tukkuketjuista. Tuotteet kootaan Turussa sijaitsevaan varastoon, jossa ne kootaan yhteen, pakataan ja lähetetään asiakkaille. Fiksu Ruoan tuotteet voi tilata joko noutopisteeseen tai suoraan kotiovelle."

"Me toimitamme ihan kirjaimellisesti kaikkialle Hangosta Nuorgamiin. Idea on tavoittaa kysyntä poistoerille myymällä tavaraa koko Suomeen, Järvensivu sanoo."

"Järvensivu kertoo, että laki ei määrittele miten pitkään tuotteita saa myydä parasta ennen -päiväyksen jälkeen. Fiksu Ruoassa käytetään kuitenkin harkintaa päiväysten suhteen.

– Meillä on tässä asiassa moraalinen vastuu emmekä halua ottaa minkäänlaisia terveysriskejä. Tuotteet ovat erilaisia, ja me otamme myynnissä huomioon, onko tuotteiden parasta ennen -päiväys ollut alun perin kolmen vai puolen vuoden päässä valmistuspäivästä, Järvensivu sanoo.

Hän kertoo, että tähän mennessä kaikki ostetut poistotuotteet on saatu myytyä eikä valituksia tai negatiivista palautetta ole tullut asiakkailta."

"ResQ Club tekee yhteistyötä ruokahävikin kanssa kamppailevien ravintoloiden kanssa. Applikaatiossa on nähtävissä hävikkiruokaa myyvät ravintolat, joista käyttäjä voi valita mieleisensä ravintolan, tilata annoksen ja noutaa ruoan valmiiksi pakattuna ravintolasta.

Helsingissä toimii myös Ravintola Loop joka sai alkunsa From Waste To Taste -hankkeesta. Loop valmistaa ruokansa pääasiassa aineksista, jotka on pelastettu hävikiltä. Ravintolan tavoite on käyttää ruoanvalmistukseen ainakin 90 % hävikkituotteista."


Tuotteet

Oma tili

Tietoa meistä

Asiakaspalvelu

Yleistä

Ostoskori

Vielä 0 € ilmaiseen toimitukseen

Ilmainen toimitus saavutettu!

0 €
29,00 €

Koskee toimituksia DB Schenkerin noutopisteille.

Ostoskorisi on tyhjä