Tietoturva ja evästeet

TIETOSUOJASELOSTE JA EVÄSTEET

Henkilötietolain (523/1999) 10§:n mukainen rekisteriseloste.

Päivitetty viimeksi: 22.5.2018.

Sisältö:

  1. Yleistä
  2. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot
  3. Rekisterin nimi
  4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
  5. Henkilötietojen kerääminen
  6. Tietojen suojaaminen ja säilyttäminen
  7. Tietojen käyttäjät ja luovuttaminen
  8. Kolmannet osapuolet
  9. Evästeiden käyttö
  10. Tietosuojaselosteen muuttaminen

1. Yleistä

Fiksuruoka.fi pyrkii suojaamaan käyttäjän ja asiakkaan yksityisyyttä ja on sitoutunut noudattamaan tämän tietoturvaselosteen mukaisia keinoja tiedon säilyttämiseksi ja suojaamiseksi. Tietoa käytetään vain palvelun tarjoamiseksi, sekä sen laadun takaamiseksi ja parantamiseksi. Tietoja käytetään mm. seuraaviin tarkoituksiin:

  • Palvelun käytön helpottaminen ja palvelun turvallisuuden takaaminen
  • Asiakaskokemuksen parantaminen mm. suosittelemalla tuotteita, joita katsoit viimeksi
  • Käyttäjän kannalta kiinnostavien tuotteiden sijoittelu markkinoinnissa
  • Asiakaspalvelu
  • Verkkokaupan ja palvelun laadun kehittäminen
  • Tilausten käsittely ja toimittaminen

Voit hallita omia tietojasi täällä. Lisäksi sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan tai oikaisemaan sinua koskevia henkilötietoja tai esittämään jäljennös kerätyistä tiedoista. Voit tehdä pyynnön tämän sivun kautta.

Tämän tietosuojaselosteen tarkoitus on selventää asiakkaalle Fiksuruoka.fi -palvelun henkilötietojen keräämisestä ja tietosuojakäytännöistä. Asiakkaan on hyväksyttävä nämä ehdot käyttääkseen Fiksuruoka.fi sivustoa ja sen palveluita.

2. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot

Fiksu Ruoka Oy
Otakaari 5i
02150 Espoo
info@fiksuruoka.fi

Voit olla yhteydessä meihin koska vain. Helpoiten se onnistuu tämän sivun kautta.

3. Rekisterin nimi

Asiakasrekisteri

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Rekisteriin kerätään tietoa Fiksuruoka.fi -palvelun tarjoamiseksi. Tietoja käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

  • Asiakastietojen ylläpitäminen
  • Tilaustietojen käsittely ja tilauksen toimittaminen
  • Asiakaskokemuksen parantaminen esimerkiksi suosittelemalla tuotteita, joista voit olla kiinnostunut
  • Väärinkäytösten estäminen
  • Hyvän asiakaspalvelun toteuttaminen ja sen kehittäminen
  • Analytiikka ja palvelun parantaminen

Markkinointiin ja analytiikkaan liittyvä asiakastieto on aina anonymisoitu, kun se on mahdollista. Tietoja käsitellään asiakkaan ja Fiksu Ruoka Oy:n väliseen asiakassuhteeseen, sopimukseen, sivuston käyttöön, asiakkaan erilliseen nimenomaiseen suostumukseen tai lainsäädännön velvoitteisiin perustuen.

5. Henkilötietojen kerääminen

Rekisteriin tallennetaan vain asiakaskokemuksen ja palvelun tuottamisen kannalta tarpeelliset tiedot. Näitä tietoja ovat seuraavat:

  • Käyttäjän itse antamat tiedot tilauksen ja rekisteröitymisen yhteydessä
    • Nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite, yritys
  • Palvelun käytön aikana havainnoidut tiedot
    • Ostohistoria, kuten tuotteiden määrä ja hinta
    • Toimitustiedot, kuten toimitustapa ja toimitusosoite
  • Sivuston käyttöhistoria
    • Selatut sivut
    • Tuotteiden selaushistoria

Markkinointiin ja analytiikkaan liittyvä asiakastieto on aina anonymisoitu, kun se on mahdollista. Muissa tapauksissa, kuten tietojen sisältäessä henkilön IP -osoitteen, käsittelemme tunnistetietoja henkilökohtaisina. Markkinoinnin ja analytiikan tekniikoilla, kuten evästeillä ja kuvapistetunnisteilla, voidaan kerätä tietoa jonka avulla parannetaan asiakaskokemusta mm. esittämällä sivuilla tai markkinointiviestinnässä asiakkaalle mielenkiintoisia tuotteita.

Hyödynnämme dataa myös verkkosivujen kehittämisessä mm. seuraamalla anonyymien käyttäjien sivustokäyntejä ja verkkokaupan suosittuja tuotteita. Voit koska tahansa estää näillä keinoilla tehtävän tiedon keräämisen muuttamalla selainasetuksista selaimen Do Not Track -tilaan ja estämällä kolmannen osapuolen evästeet.

6. Tietojen suojaaminen ja säilyttäminen

Kaikki henkilötiedot käsitellään huolellisesti asianmukaisin menettelyin ja pääsyä tietoihin valvotaan tiukasti. Tiedot on suojattu asiattomalta pääsyltä ja laittomalta tai vahingossa tehdyltä muuttamiselta, hävittämiseltä, luovuttamiselta, siirtämiseltä ja muulta laittomalta käsittelyltä.

Tietoja säilytetään vain niin kauan, kuin tässä selosteessa merkittyjen toimien kannalta on välttämätöntä. Asiakkaan pyynnöstä häntä koskeva henkilötieto voidaan poistaa tai anonymisoida Fiksu Ruoka Oy:n henkilötietorekisteristä.

Verkkokauppa-alusta on ylläpidetty Suomessa ja sen ylläpidosta ja tietoturvasta vastaa Suomalainen MyCashFlow -palvelu. Palvelu on käytössä kymmenillä suomalaisilla verkkokaupoilla ja sen tietoturvakäytännöt ovat ensiluokkaisia. Voit lukea niistä lisää täällä.

Olemme huomioineet henkilötietojen käsittelyssä 25.5.2018 alkaen sovellettavan EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimukset.

7. Tietojen käyttäjät ja luovuttaminen

Henkilötietoja käsittelevät vain sellaiset Fiksu Ruoka Oy:n työntekijät, joiden työtehtävien kannalta on välttämätöntä saada pääsy kyseisiin tietoihin. Koko henkilöstö on koulutettu käsittelemään henkilötietoja asianmukaisesti ja pitämään huolta tietoturvallisuudesta.

Omien työntekijöiden lisäksi käytämme luotettuja sopimuskumppaneita, joille siirretään tietoa vain tarvittaessa. Kaikki kumppanit ovat sitoutuneet noudattamaan EU:n tietosuoja-asetusta.

8. Kolmannet osapuolet

Välitämme tietoja kolmansille osapuolille vain jos se on edellä mainittujen toimien toteuttamisen kannalta välttämätöntä. Kaikki kolmannet osapuolet ovat yleisesti käytettyjä ja luotettavia tahoja, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan Euroopan tietosuoja-asetusta ja voimassa olevia lakeja. Luovutamme tietoa seuraavan tyyppisille kolmansille osapuolille:

  • Analytiikka- ja tilastointikumppaneille
  • Verkkosivujen personointikumppaneille
  • Sähköpostimarkkinointikumppaneille, jos asiakas on tilannut uutiskirjeen
  • SMS-kumppanille, jos asiakas on antanut luvan tekstiviestimarkkinointiin
  • Kuljetusliikkeelle, jos asiakas on valinnut toimitustavaksi noutopisteen tai kotiinkuljetuksen
  • Maksunvälittäjälle maksukortilla maksaessa
  • Luotonmyöntäjälle, jos asiakas on valinnut maksutavaksi laskun tai osamaksun

9. Evästeiden käyttö

Sähköisen viestinnän tietosuojalain mukaan evästeitä käyttävän verkkosivun on ilmoitettava evästeiden käytöstä ja niiden käyttötarkoituksesta.

Fiksu Ruoka Oy:n verkkopalvelussa käytetään evästeitä (cookies) mahdollistamaan käyttäjän toimintoja, kuten ostoskorin ja kirjautumisen säilyminen selaimen muistissa. Lisäksi evästeillä kerätään yleisiä tilastollisia kävijätietoja verkkopalvelun kehittämistä varten. Evästeiden avulla parannetaan sivuston käyttökokemusta sekä nopeutetaan sivujen lataamista. Evästeet ovat pieniä tekstinpätkiä sivuston lähdekoodissa. Evästeillä on tietty elinaika, jonka aikana selain voi esimerkiksi tunnistaa, että olet jo vieraillut jollain sivulla, jolloin et näe turhaan samaa sisältöä kuin uusi kävijä. Tilastointi perustuu palvelimen lokitietoihin ja kulloinkin käytössä olevan sivustoanalyysipalvelun raportteihin. Evästeet eivät sisällä käyttäjän käyttäjä- tai henkilötietoja, eivätkä ne mahdollista pääsyä kyseisiin tietoihin. Evästeitä ei käytetä käyttäjän palvelun ulkopuolisen tietokoneen käyttöä tai verkkokäyttäytymistä koskevan tiedon keräämiseen. Käyttäjä voi koska tahansa kieltää evästeiden käytön muuttamalla käytetyn selaimen asetuksia.

10. Tietosuojaselosteen muuttaminen

Pidätämme oikeuden päivittää ja muuttaa tätä tietosuojaselostetta lainsäädännön ja viranomaisten vaatimusten mukaiseksi. Tämä tietosuojaseloste korvaa aikaisemman rekisteriselosteen

Tuotteet

Oma tili

Tietoa meistä

Ostoskorisi on tyhjä