Brunssi
Mitä kaikkea sitä voisikaan tehdä edullisesti ruokapöytään hyödyntämällä Fiksuruoan valikoimaa? Tällä kertaa valmistimme koekeittiössämme brunssimenuseen sopivia ruokia. Osan aineksista näihin herkullisiin resepteihin löydät totta kai verkkokaupastamme!
Bulgursalaatti 
4 annosta, valmistusaika n. 30 min, vegaaninen, maidoton
Ainekset:
2 dl Lazzat Bulgurvehnä Vermicellia (Lisää ostoskoriin)
4 dl vettä 
ripaus suolaa
3 rkl sitruunamehua
100 g Gaea Vihreä luomu oliivi (Lisää ostoskoriin)
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
puolikas kurkku
1/2 ruukkua tuoretta persiljaa
1/3 ruukkua tuoretta minttua
Valmistusohjeet:
- Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja bulgur. Anna kiehua hiljalleen n. 6-8 minuuttia, kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut. Ota kattila pois liedeltä ja kaada keitetty bulgur halutessasi salaattikulhoon.
 - Lisää sitruunamehu ja sekoita.
 - Viipaloi oliivit ja poista mahdolliset kivet. Paloittele kurkku ja kirsikkatomaatit. Hienonna persilja ja minttu. Lisää kaikki ainekset bulgurin joukkoon.
 - Sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa vielä suolaa tai sitruunaa.
 - Nauti! Maut tulevat vieläkin paremmin esiin, jos annat salaatin tekeytyä hetken jääkaapissa.
 
Lämpimät gluteenittomat pesto-mozzarellaleivät
4 annosta, n. 30 min, gluteeniton
Ainekset:
8 viipaletta Semper gluteeniton siemen-hapanjuurileipää (Lisää ostoskoriin)
1 valkosipulinkynsi
280/125 g mozzarellaa 
De Cecco Pesto Genovese vihreää pestoa (Lisää ostoskoriin)
1 keskikokoinen tomaatti 
ripaus suolaa ja pippuria 
Valmistusohjeet:
- Paahda leipäviipaleet molemmin puolin kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä. Anna leipien jäähtyä hetki.
 - Kuori ja halkaise valkosipulinkynsi kahtia. Hiero valkosipulin leikkuupuolta leipien toiselle puolelle. Näin valkosipulin maku tarttuu hyvin leivän pintaan.
 - Levitä ohut kerros vihreää pestoa leipien toiselle puolelle (samalle puolelle kuin valkosipuli).
 - Viipaloi tomaatti ja mozzarellat. Lisää ainekset peston päälle neljään leivistä. Lisää halutessasi vielä ripaus suolaa ja pippuria. Nosta jäljelle jääneet leivät kansipaloiksi.
 - Paista valmiita leipiä vielä 200 asteisessa uunissa n. 5 minuuttia, kunnes mozzarella hieman sulaa.
 - Halkaise valmiit leivä kolmion muotoisiksi. Nauti leivät lämpiminä!