SuosikitKirjaudu

Brunssi

Mitä kaikkea sitä voisikaan tehdä edullisesti ruokapöytään hyödyntämällä Fiksuruoan valikoimaa? Tällä kertaa valmistimme koekeittiössämme brunssimenuseen sopivia ruokia. Osan aineksista näihin herkullisiin resepteihin löydät totta kai verkkokaupastamme!

Bulgursalaatti 

4 annosta, valmistusaika n. 30 min, vegaaninen, maidoton

Ainekset:
2 dl Lazzat Bulgurvehnä Vermicellia (Lisää ostoskoriin)
4 dl vettä
ripaus suolaa
3 rkl sitruunamehua
100 g Gaea Vihreä luomu oliivi (Lisää ostoskoriin)
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
puolikas kurkku
1/2 ruukkua tuoretta persiljaa
1/3 ruukkua tuoretta minttua

Valmistusohjeet:

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja bulgur. Anna kiehua hiljalleen n. 6-8 minuuttia, kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut. Ota kattila pois liedeltä ja kaada keitetty bulgur halutessasi salaattikulhoon.
  2. Lisää sitruunamehu ja sekoita. 
  3. Viipaloi oliivit ja poista mahdolliset kivet. Paloittele kurkku ja kirsikkatomaatit. Hienonna persilja ja minttu. Lisää kaikki ainekset bulgurin joukkoon.
  4. Sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa vielä suolaa tai sitruunaa.
  5. Nauti! Maut tulevat vieläkin paremmin esiin, jos annat salaatin tekeytyä hetken jääkaapissa.


Lämpimät gluteenittomat pesto-mozzarellaleivät

4 annosta, n. 30 min, gluteeniton





Ainekset:
8 viipaletta Semper gluteeniton siemen-hapanjuurileipää (Lisää ostoskoriin)
1 valkosipulinkynsi
280/125 g mozzarellaa
De Cecco Pesto Genovese vihreää pestoa (Lisää ostoskoriin)
1 keskikokoinen tomaatti
ripaus suolaa ja pippuria 

Valmistusohjeet:

  1. Paahda leipäviipaleet molemmin puolin kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä. Anna leipien jäähtyä hetki.
  2. Kuori ja halkaise valkosipulinkynsi kahtia. Hiero valkosipulin leikkuupuolta leipien toiselle puolelle. Näin valkosipulin maku tarttuu hyvin leivän pintaan.
  3. Levitä ohut kerros vihreää pestoa leipien toiselle puolelle (samalle puolelle kuin valkosipuli).
  4. Viipaloi tomaatti ja mozzarellat. Lisää ainekset peston päälle neljään leivistä. Lisää halutessasi vielä ripaus suolaa ja pippuria. Nosta jäljelle jääneet leivät kansipaloiksi.
  5. Paista valmiita leipiä vielä 200 asteisessa uunissa n. 5 minuuttia, kunnes mozzarella hieman sulaa.
  6. Halkaise valmiit leivä kolmion muotoisiksi. Nauti leivät lämpiminä!