Kukkakaali Tikka Masala á la Lieminen valmistuu helposti hävikkiruokia hyödyntäen! Halutessaan kukkakaalin tilalla voi käyttää myös muita hävikkihyllyltä löytyviä proteiineja, kuten tofua tai kanaa.
AINEKSET 4:lle
1 kukkakaali
1 dl tomaattimurskaa
2 dl kookosmaitoa tai -kermaa
1 rkl inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
1 (salotti)sipuli
Riisiä
Rypsiöljyä
MAUSTEET
Garam masala
Kaneli
Cayennepippuri
Valkosipulijauhe
Paprika
Mustapuppuri
Merisuola
1/2 Paahdettu tomaatti- tai kasvisliemikuutio
Koristeluun korianteria tai persiljaa
VALMISTUS
- Leikkaa kukkakaalin nuput sopivan kokoisiksi paloiksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää rypsi- tai oliiviöljyä ja hiero pintaan.
- Paahda kiertoilmauunissa 190 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes väri on päältä kullanruskea.
- Keitä riisi ohjeen mukaan.
- Leikkaa valkosipuli ja inkivääri hienoiksi kuutioiksi sekä salottisipuli siivuiksi. Paahda pannulla öljyssä noin 5 minuuttia.
- Lisää mausteita maun mukaan ja paista 2 minuuttia.
- Lisää tomaattimurska ja paista pari minuuttia ja kaada joukkoon kookosmaito/kerma.
- Lisää puolikas tomaattiliemikuutio sekaan. Anna hautua 5 minuuttia ja tarkista suola.
- Lisää paahdetut kukkakaalit sekaan ja nauti riisin kera!