Suosikit
0,00 

Jaakko "Lieminen" Luomasen Kukkakaali Tikka Masala

Kukkakaali Tikka Masala á la Lieminen valmistuu helposti hävikkiruokia hyödyntäen! Halutessaan kukkakaalin tilalla voi käyttää myös muita hävikkihyllyltä löytyviä proteiineja, kuten tofua tai kanaa.

AINEKSET 4:lle

1 kukkakaali
1 dl tomaattimurskaa
2 dl kookosmaitoa tai -kermaa
1 rkl inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
1 (salotti)sipuli
Riisiä
Rypsiöljyä

MAUSTEET
Garam masala
Kaneli
Cayennepippuri
Valkosipulijauhe
Paprika
Mustapuppuri
Merisuola
1/2 Paahdettu tomaatti- tai kasvisliemikuutio
Koristeluun korianteria tai persiljaa

VALMISTUS

  1. Leikkaa kukkakaalin nuput sopivan kokoisiksi paloiksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää rypsi- tai oliiviöljyä ja hiero pintaan.
  2. Paahda kiertoilmauunissa 190 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes väri on päältä kullanruskea.
  3. Keitä riisi ohjeen mukaan.
  4. Leikkaa valkosipuli ja inkivääri hienoiksi kuutioiksi sekä salottisipuli siivuiksi. Paahda pannulla öljyssä noin 5 minuuttia.
  5. Lisää mausteita maun mukaan ja paista 2 minuuttia.
  6. Lisää tomaattimurska ja paista pari minuuttia ja kaada joukkoon kookosmaito/kerma.
  7. Lisää puolikas tomaattiliemikuutio sekaan. Anna hautua 5 minuuttia ja tarkista suola.
  8. Lisää paahdetut kukkakaalit sekaan ja nauti riisin kera!